Modul-Express – Når den siste milen har høyeste prioritet

Modul-Express – Når den siste milen har høyeste prioritet

-

Med Modul-Express’ oppbevaringsløsninger for varebiler blir den tøffe jobben med å levere pakker langt enklere.

Pakkeleveringsbransjen opplever gode tider med en rask økning i salg av kurér- og ekspresstjenester, og det forventes at veksten vil fortsette de neste fem årene.

Modul-System leverer hyller, oppbevaringsløsninger og tilbehør til budbiler, som produseres  ved vår egen fabrikk i Sverige. Våre overordnede mål er å spare tid og øke effektiviteten, beskytte gods for å sikre trygg pakkelevering og gjøre hverdagen for budbilsjåførene enklere.

Alle Modul-Express-produkter er fremstilt av aluminium-sandwichmaterialer og ekstra høyfast stål for at de skal være så lette som mulig.

Bud- og fraktløsninger

Slik kan budbilene bli mer effektive

  • Forbedret utforming av skillevegger og funksjoner, deriblant skyvedører.
  • Fleksible lastealternativer, for eksempel sammenleggbare hyller.
  • Utnyttelse av gulvplass for å maksimere bruken og øke lasteområdet med opptil 50 %.

En bedre skillevegg

En dør midt på skilleveggen, som også har den ekstra fordelen at den kan skyves, er blant rekken av tilgjengelige skilleveggløsninger. Hvordan øker dette effektiviteten? Tester gjennomført av kunder viser at en skillevegg med skyvedør gjør det mulig å spare en halv time i løpet av en 8-timers arbeidsdag. En sammenligning av to sjåfører, en med og en uten skyvedør, viste en innsparing på 14 sekunder per levering, noe som i løpet av et 8-timers skift med mer enn 100 stopp til sammen utgjør 25 minutter.

I tillegg til denne tidsbesparelsen gir en skillevegg med skyvedør også større trygghet og sikkerhet for både sjåføren og pakkene. En skyvedør gjør at sjåføren slipper å gå ut i trafikken, og muligheten til å gå inne i kjøretøyet betyr at dørene ikke åpnes/låses opp før sjåføren går ut. Derfor kan ingen pakker bli stjålet, noe som kan skje hvis en sjåfør åpner døren og går rundt kjøretøyet til sidedøren, ettersom dørene da er åpne, men sjåføren ikke kan se hva som skjer ved sidedøren.

For ytterligere reduksjon i den samlede vekten er det mulig å øke plassen mellom setene og kanskje, for å redusere kostnadene, kan man velge en skillevegg med sammenleggbart ekstrasete i stedet for det vanlige passasjersetet.

Det er mulig å velge mellom en rekke låsesystemer etter hvilke behov man har, enten uten lås, med nøkkel/sylinderlås eller smekklås.

Skilleveggene til hver kjøretøymodell er testet og sertifisert i henhold til ECE R14 og ECE R17, og de sammenleggbare ekstrasetene i henhold til ISO 27956:2009.

Fordelene med sammenleggbare hyller

Modul-Express’ allsidige oppbevaringsløsninger omfatter fleksible, sammenleggbare hyller med høyere side- og bakkanter som sørger for at pakkene blir liggende på hyllene. Vi har tatt dette et steg videre og laget en lavere fremre kant, og hyllen kan om nødvendig monteres med en helling som gjør det enklere, raskere og sikrere å ta ut godset.

Som forventet av ekstra solide hyller har hver hylle en lastekapasitet på hele 120 kg. Hyllene har dessuten den fordelen at de kan monteres med lim, slik at det ikke er nødvendig å bore i kjøretøyets konstruksjon og dermed risikere korrosjon.

Igjen har vi gått et steg videre, og etter omfattende forskning og utvikling har hyllene til budbilene nå fått en ergonomisk design som gjør dem mer brukervennlige. Gasstempler gjør det enkelt og greit å betjene hyllene.

T-spor er nå gjort til en integrert del av designen, noe som muliggjør enkel bruk av surringsringer og surringsstropper. For ytterligere sikring av pakkene kan de holdes på plass med vårt sikkerhetsnettsystem. Det er de mange små, men enkle detaljene som disse som gjør at de fremste leverandørene av budbiltjenester, blant annet DHL, DPD, DB Schenker, GLS, TNT og UPS, velger Modul-Express.

Slik utnytter du gulvplassen i budbilene maksimalt

Vi har allerede nevnt allsidighet, og en av de største fordelene med sammenleggbare hyller er at når de er lagt sammen, er det mulig å utnytte hele gulvplassen ((lastekapasitet på 1000 kg/m2).

Modul-Floor tilbyr et robust, sklisikkert gulv som bidrar til å redusere kjøretøyets konverteringsvekt, noe som igjen bidrar til redusert drivstofforbruk. Gulvet har to langsgående T-sporskinner i aluminium for tilbehør og fleksible festesystemer spesielt beregnet for gulvet i budbiler.

Som ekstrautstyr er det mulig å få en tverrgående festeskinne i aluminium som et supplement til laststengene våre, og dette gir et fleksibelt festesystem som ikke krever bruk av verktøy.

Gulvet bør ha første prioritet, og med stoppskinner på gulvet kan pakkene holdes på plass under transport, mens smarte surringsringer, kroker og laststenger er enkle å montere direkte på gulvet og veggskinnene.

Testing og sikkerhet

Sikkerhet og kvalitet er ytterst viktig, og vi investerer tid og energi i utviklingen av nye og innovative produkter og gjennomfører deretter strenge tester for å sikre at sluttproduktet holder høyest mulig kvalitet.

Har du spørsmål vedrørende Modul-Express, kan du kontakte salgsteamet vårt på 67 07 72 73 eller e-post info@modul-system.no

Denne nettsiden bruker cookies.  Les mer

Akseptere